Logo

Platforma zakupowa eB2B dla Grupy PKP CARGO Biznes, Korzyści, Kontakty, Zysk

Obowiązek Informacyjny 

„Klauzula informacyjna”

Szanowny Użytkowniku,

25 maja 2018 roku zacznie obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (określane jako „RODO”, „ORODO”, „GDPR” lub „Ogólne Rozporządzenie o Ochronie Danych”). W związku z tym chcielibyśmy poinformować Cię o przetwarzaniu Twoich danych oraz zasadach, na jakich będzie się to odbywało po dniu 25 maja 2018 roku. Poniżej znajdziesz podstawowe informacje na ten temat:
1. Administratorem Pani/Pana danych w rozumieniu Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (zwane dalej: RODO) jest PKP CARGO S.A. z siedzibą w Warszawie (02-021), przy ulicy Grójeckiej 17.
2. Współadministratorami danych osobowych przetwarzanych z wykorzystaniem platformy zakupowej eB2B są Spółki z Grupy PKP CARGO.
3. Podanie przez Panią/Pana danych osobowych jest dobrowolne i będzie wykorzystywane w szczególności do prowadzenia przez PKP CARGO S.A. oraz Spółki z Grupy PKP CARGO procesów zakupowych oraz sprzedażowych z wykorzystaniem usług Platformy Zakupowej eB2B.
4. PKP CARGO S.A. wyznaczyła Inspektora ochrony danych osobowych, z którym można się skontaktować poprzez e-mail: iod@pkp-cargo.eu w każdej sprawie dotyczącej przetwarzania Pani/ Pana danych osobowych.
5. Posiada Pani/Pan prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania, sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego (Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych) w przypadku, gdy przetwarzanie danych osobowych narusza przepisy RODO. Przetwarzanie będzie odbywało się wyłącznie w zakresie o którym mowa w pkt 3. 6. Dane osobowe będą przetwarzane przez PKP CARGO S.A. na podstawie art. 6 ust.1 lit. f) RODO jedynie w celu i zakresie niezbędnym do wykonania zadań Administratora danych osobowych
7. Dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego, ani organizacji międzynarodowej w rozumieniu RODO.
​8. W oparciu o dane osobowe PKP CARGO S.A. nie będzie podejmowała zautomatyzowanych decyzji, w tym decyzji będących wynikiem profilowania w rozumieniu RODO.